Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مرند، علی صیادی در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه شهرستان مرند دارای 360 رشته قنات است که بیشتر این قنوات در بخش یامچی قرار گرفته و سالانه حدود 34 و نیم میلیون مترمکعب آب برداشت می‌شود اظهار کرد: از 360 رشته قنات موجود در شهرستان از آغاز طرح لایروبی، مرمت و بازسازی تعداد 216 رشته مرمت و بازسازی و لایروبی شده و در بخش کشاورزی مورد بهره برداری قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین اضافه کرد: در سال زراعی 1399- 1398 تعداد پنج رشته قنات در شهرستان با اعتباری بالغ بر یک‌هزار و 700 میلیون ریال لایروبی، بغل تراشی، پالانه‌ریزی و طوقه‌چینی شده است.

صیادی با اشاره به میزان اعتبار استانی تخصیص یافته برای اجرای این طرح‌ها گفت: اجرای این‌ گونه پروژه‌ها به ‌تنهایی با اعتبارات دولتی امکان‌پذیر نبوده و لازم است، کشاورزان و ذی‌نفعان نیز در اجرای آن مشارکت داشته باشند.

معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند، یادآور شد: این شهرستان به‌دلیل تبعات ۲ دهه خشکسالی و افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی در تداوم کشاورزی سنتی با مشکل روبه‌ رو شده است و کشاورزان باید با آبیاری نوین و روش‌های علمی در بهره‌وری آب تلاش مضاعفی داشته باشند.

وی با اشاره به آسیب‌پذیر بودن قنات نسبت به چاه‌های عمیق در مقابل سیل و زلزله، تصریح کرد: بی‌توجهی به مرمت، موجب خشک شدن آنها می‌شود اما امروز با توجه به بروز خشکسالی، احیاء قنات‌ها می‌تواند روشی مقرون به صرفه و راهبردی برای تأمین آب باشد.

صیادی متذکر شد: اجرای طرح‌های بازسازی و مرمت قنات‌ها و لایروبی آنها موجب جلوگیری از تخریب قنوات، احیاء دوباره آن، استفاده بهینه از آب، کاهش هدررفت آب و انتقال صحیح آب می‌شود.

وی بیان داشت: سرعت اجرای آبیاری نوین، توسعه کاشت محصول گلخانه‌ای و کم آبخواه نظیر کاشت زعفران و پسته از سوی کشاورزان این منطقه به‌خاطر تداوم خشکسالی افزایش یافته است.

صیادی ادامه داد: گندم، جو، زعفران، گل محمدی، آفتابگردان، انواع حبوبات لوبیا، نخود، زردآلو، سیب، آلبالو، پسته و دیگر محصولات باغی مهم‌ترین محصولات کشاورزی شهرستان مرند را تشکیل می‌دهد.

لازم به ذکر است، شهرستان مرند به‌خاطر آب و هوای مناسب و بارش‌های جوی نسبتا مطلوب، قطب کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی بوده و در تولید چند محصول از جمله زردآلو- زعفران – پسته  مقام اول را دارد.

انتهای پیام/60005/س

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی مرمت قنات شهرستان مرند آبیاری مرند تبریز خبرگزاری فارس فارس تبریز علی صیادی زعفران پسته زردآلو آب و هوا بارش آلبالو سیب گلخانه خشکسالی گندم آفتابگردان حبوبات نخود سیل زلزله شهرستان مرند رشته قنات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۲۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی را داریم

مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان گفت: در صورت ادامه بارندگی‌ها، پیش‌بینی تجهیزات انجام شده و آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی وجود دارد، همچنین علاوه بر اجرای مستمر لایروبی انهار، طرح ویژه لایروبی کانال‌ها و تخلیه آب‌گرفتگی معابر اصلی به‌وسیله پمپ‌های مکنده در خیابان‌های منطقه اجرا می‌شود.

سیدسلمان قاضی‌عسگر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از زمان اخطاریه سازمان هواشناسی مبنی بر شدت بارندگی و احتمال آب‌گرفتگی معابر و جاری شدن سیلاب، کارکنان حوزه خدمات شهری منطقه اقدام به هدایت و دفع آب‌های تجمیع شده در نقاط آب‌گیر کردند.

مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان گفت: علاوه بر کنترل و بازبینی چاه‌های جذبی، اولویت بندی معابر اصلی و فرعی برای رفع آبگرفتگی در زمان بارش‌ها انجام شده است.

قاضی‌عسگر ادامه داد: تمام نیروهای خدمات شهری طی چندین اکیپ خدمات‌رسانی و گشت‌زنی از سطح منطقه و نقاط آبگیر را انجام دادند.

وی بیان کرد: در بارش‌های روز گذشته هیچ‌گونه آب‌گرفتگی در سطح منطقه گزارش نشد.

مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان گفت: لایروبی کانال‌ها برای پیشگیری از بروز آب‌گرفتگی در سطح منطقه انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی تجهیزات انجام شده و آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی وجود دارد، همچنین علاوه بر اجرای مستمر لایروبی انهار، طرح ویژه لایروبی کانال‌ها و تخلیه آب‌گرفتگی معابر اصلی به وسیله پمپ‌های مکنده در سطح خیابان‌های منطقه اجرا می‌شود.

قاضی‌عسگر یادآور شد: علاوه بر شناسایی نقاط آبگیر، استقرار نیرو به‌همراه تجهیزات، کنترل و بازبینی چاه‌های جذبی انجام و اولویت‌بندی معابر اصلی و فرعی برای رفع آب‌گرفتگی در زمان بارش‌ها صورت گرفته است.

مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان عنوان کرد: در نظر داریم در برنامه‌های آتی، تمهیدات لازم را به منظور جمع‌آوری آب‌های سطحی منطقه از طریق ایجاد همکاری و ارتباط حوزه‌های خدمات شهری، فنی و عمرانی و همچنین اداره آب و فاضلاب صورت گیرد و با توسعه شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهری و جلوگیری از ورود فاضلاب به شبکه آب‌های سطحی از مشکلات بکاهیم.

کد خبر 750192

دیگر خبرها

  • محرومیت زدایی از چهره فارس با اجرای بیش از هزار برنامه جهادی
  • ۲ گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند
  • سند آمایش سرزمینی ورزش استان ایلام تدوین شده است
  • اجرای طرح بانو توانا در رشته‌های آبی وشنا در کشور
  • آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی را داریم
  • سیل بند کرخه شهرستان اندیمشک مرمت شد
  • بررسی روند اجرای طرح جهش تولید در دیم زارهای مرگور ارومیه
  • تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان احیا می‌شوند
  • مرمت سیل بند کرخه شهرستان اندیمشک
  • بهره برداری از ۳۴۸ رشته قنات در استان قزوین